cultuur - rust - biologisch - vegetarisch - retro - landelijke fietsroute - ijsselmeer
 

HET TIJDELIJK VERBLIJF is naast artist-in-residence beschikbaar als Bed & Breakfast. Hier kun je overnachten binnen een creatieve setting in een landelijke omgeving. De voormalige bloembollenboerderij is nu de woon en werkplek van beeldend kunstenaar Rolina Nell, die naast haar eigen beeldend werk, met kunstenaarsinitiatief id11 een artist-in-residence programma en diverse kunstprojecten realiseert in en rond de boerderij.

This site in English http://www.id11.nl/img/english-icon.gif

De boerderij ligt in de Noordoostpolder vlak bij het IJsselmeer en op 9 km van het historische Lemmer. De Noordoostpolder maakt deel uit van de provincie Flevoland  - de jongste provincie van Nederland. De provincie is ontworpen na de eerste wereldoorlog toen er werd besloten om de Zuiderzee in te polderen. In de jaren 30 werd de Zuiderzee afgesloten van de Noordzee, waarmee het IJsselmeer was geboren. De Noordoostpolder imponeert met zijn open ruimte. Dit is de plaats waar je opnieuw de sterren kunt bewonderen. Tegelijkertijd ben je binnen handbereik van grote steden als Leeuwarden, Zwolle en Lelystad. In de directe omgeving heb je enkele musea. Museum Schokland ligt in het oude dorp dat voor de inpoldering een eiland was. Museum Nagele ligt in het nieuwe dorp dat in de jaren vijftig door o.a. Gerrit Rietveld ontworpen is. De Noordoostpolder wordt gekenmerkt door akkerbouw, fruitteelt en bloembollenteelt. Zo is er de  jaarlijkse tulpenroute rond half april en begin mei.

De Bed & Breakfast bestaat uit een kamer op de begane grond die je terugbrengt in de sfeer van de jaren 70. De kamer heeft een eigen douche en wc en is geschikt voor maximaal 2 personen.

Er staan twee eenpersoonsbedden, die ook eenvoudig een tweepersoonsbed kunnen vormen. Er is Wi-Fi beschikbaar en de kamer beschikt natuurlijk over een videorecorder met een fijne selectie jaren 70 films. Ook een platenspeler met de juiste tunes ontbreekt niet.

Op de eerste verdieping is nog een extra kamer beschikbaar voor een 3e reisgenoot, die vanzelfsprekend ook in 70 jaren sfeer is. Er staat een eenpersoonsbed en Wi-Fi is beschikbaar. Deze kamer heeft geen eigen douche en wc.

In de zomermaanden bieden we tevens de mogelijkheid om in onze Caravan Club te overnachten. De carvan in de sfeer van de jaren 70, staat op het erf en heeft een gedeelde douche en wc. De caravan is geschikt voor 1 persoon en beschikt over een vast bed, formaat twijfelaar. Wi-Fi is beschikbaar.

Het ontbijt wordt, in overleg, geserveerd in de serre met uitzicht op de tuin en de landerijen en bestaat uit biologische en vegetarische (streek) producten. Tegen meerprijs kan er ‘s avonds meegegeten worden met wat de pot schaft (in ieder geval vegetarisch) en is er biologisch bier, -wijn en -fris beschikbaar.

Prijzen & Tijden Bed & Breakfast
1 persoon 45,- euro per nacht inclusief ontbijt en toeristenbelasting.
2 personen 65,- euro per nacht inclusief ontbijt en toeristenbelasting.
3 personen en extra kamer 100,- per nacht inclusief ontbijt en toeristenbelasting.
Aankomst vanaf 16.00 uur en vertrek tot 12.00 uur.

Prijzen & Tijden Caravan Club
1 persoon 35,- euro per nacht inclusief ontbijt en toeristenbelasting..
Aankomst vanaf 16.00 uur en vertrek tot 11.00 uur.

Contact & Reserveren
Wil je bij ons overnachten, stuur dan even een e-mail (reserveren@id11.nl) met daarin de dag dat je wilt komen en het aantal nachten. Je kunt ons natuurlijk ook even bellen op 06 223 905 37 (Paul) of 06 810 393 57 (Rolina). Facebook en route B&B HET TIJDELIJK VERBLIJF, IJzerpad 17, 8313 PJ Rutten

Met de fiets – De boerderij ligt aan de LF20 Flevoroute, langs het grootste windmolen park van Nederland, dan bij het knooppuntroute bordje 9 de dijk over fietsen over het Noordermeerpad, aan het eind links afslaan de Noordermeerweg op en dan het eerste pad rechtsaf het IJzerpad op. Vol verbazing fiets je langs een wei vol alpaca’s en dan wacht je direct aan de rechterkant een plek om heerlijk uit te rusten. (Fietsen kunnen overdekt gestalt worden).

Openbaar vervoer – Vanuit Emmeloord of Lemmer bus nummer 77, uitstappen bij halte IJzerpad en het IJzerpad  3 km aflopen of ons bellen om je op te pikken.

Met de auto – Vanaf de A6 afslag Bant, bij de Rotonde rechtdoor de Noorderringweg op, bij de volgende rotonde rechtsaf de Weg van Ongenade (niet te hard rijden, want dan weet je waarom), aan het einde van de weg links (Polenweg), einde van de weg rechts (Wrakkenweg) en dan de eerste weg links het IJzerpad. De geschiedenis achter deze vreemde straatnamen laat zich lezen in de boeken in de Bed & Breakfast. De boerderij bevindt zich vlak voor het eind van deze weg aan de linkerkant schuin tegenover een wei met alpaca’s. …. Welkom op de zeebodem! (Parkeerplaatsen aanwezig).

Meer foto's, evenementen op de boerderij, interessante links en een kaart van de Noordoostpolder zijn hier te vinden.